© POLFER 2021

Szolgáltatások

Logopédia

Gyógypedagógus

Kompetenciája: speciális nevelési szükségletek, életvezetési problémák átfogó felméréséből adódó gyógypedagógiai feladatok meghatározása és ezek ellátása. Szakértői vélemény és szakszolgálati szűrés alapján a tanköteles korú gyermekekkel Óvári Andrea és Pokornyiné Pintér Ildikó foglalkozik.

Ovi-foci

Óvodánkban előkelő helyet foglal el a mozgás és az egészségvédelem. Fontosnak tartjuk a gyermekinkben rejlő tehetség csírák kibontakoztatását, gazdagítását. Az ovi – focit Kocsis Sándor tartja.

Ovi úszás

Az úszás a test minden izomzatát átmozgatva erősíti azokat, ezáltal hozzájárul a testtartás kialakulásához, melynek fejlesztésére már óvodás korban is nagy szükség van. Az Önkormányzat segítségével ingyenes minden nagy csoportosnak, akik egyhéten egyszer járnak uszodába.
A logopédia a beszédzavarok felismerésével és javításával foglalkozik. Célja, a már meglévő beszédhibák és azok következményeinek javításával ép beszédet hozzon létre. Óvodai szűrés után a szülők viszik a gyermekeket a foglalkozásra, ahol Talabér Andrea tanítja a helyes hangképzést.
 
Szivárvány Óvoda

Gyógytestnevelés

Az óvodai gyógytestnevelés lényege, hogy a kezdődő mozgásszervi elváltozásban szenvedő, valamint a mozgásfejlődésben elmaradt gyerekekkel szakszerűen foglalkozzanak. Szakmai munkánkat segíti Paksi Andrea Gyógytornász, aki heti egy alkalommal fejleszti az óvoda orvosa által kiválasztott gyerekeket.
A fejlesztőpedagógia feladata a gyermek átlag alatti képességének fejlesztése, amely elősegíti az átlagos szinthez való felzárkóztatást. Óvodánkban Édes Erzsébet fejlesztőpedagógus látja el.

Fejlesztőpedagógus

Művészi torna - Ritmikus sportgimnasztika

Egy tudatos testképző mozgás, fejlesztő gimnasztika, amiben a gyakorlatokat zenére végzik a gyerekek. Javítja a tartást, és ízlésnevelő szerepe van. Ezt a mozgást Polgárné Ónodi Mónika tartja.

Sószoba

A légúti megbetegedésekkel küzdő gyermekeken sokat segít a sóban gazdag levegő. A sónak köszönhetően a csíramentes környezet nem csupán az allergiás tüneteket enyhíti, hanem segít a náthás időszakban, valamint elpusztítja a baktériumokat. Szülők a gyermekekkel közösen is használhatják sószobánkat, egyeztetett időpontban.