© POLFER 2021

Rólunk

Elhelyezkedés

Óvodánk a komáromi autóbusz pályaudvar szomszédságában található, földszintes, családi házból átalakított, három csoportos intézmény. Korszerű tárgyi felszereltséggel (tornaterem, sószoba, fejlesztő szoba) és felkészült pedagógusokkal várja a gyermekeket és családjukat. A 7 óvodapedagógusból 6 minősült, és PED II. kategóriába került, 3 mentorpedagógusi képesítéssel rendelkezik. Pályázati támogatásból (komáromi TESCO) az előkertünkben mezítlábas tanösvényt alakítottunk ki sziklakerttel, évelőkkel, cserjékkel, madáretetővel. Szintén pályázat által az udvaron egy KRESZ pálya került kialakításra, valamint felújítottuk az óvoda járműparkját. A gyerekek mindennapjai a hét tevékenységközpontban zajlanak: családi – szerep és szituációs központ irodalmi központ homok-víz asztali tevékenységek központja építő központ művészeti tevékenységek központja manipulációs központ természetismereti központ, az udvar, a külső környezet Személyiségközpontú   nevelési   programunk   alapja   a   gyermekek   egyéniségének figyelembevétele, a játék és az élményszerű tapasztalatszerzés: a személyiség harmonikus fejlesztése az erősségek, hátrányok feltárásával értékek megerősítése, megalapozása a választás és döntés lehetőségének biztosításával odafigyelés a hátrányos helyzetű és tehetséges gyermekekre az egészséges életmód kialakítása az érzelmi, az erkölcsi, a közösségi nevelés az anyanyelvi - értelmi fejlesztés és nevelés megvalósítása valamint a külvilág tevékenységének megismerése

Családok bevonása az óvodánk életébe

Óvodánk nyitott a családok felé, a szülők részt vehetnek a csoportjaink életében, hagyományteremtő programjainkban.

Családgondozás, szociális munka

Intézményünkben a gyermekvédelmi felelős kolléganőnk látja el a szociális munkát. Az óvodapedagógusok észrevételei és tapasztalatai alapján, segítő szándékkal fordul a rászorulók felé. kapcsolatot ápol a helyi családsegítő, nevelési tanácsadó intézmények dolgozóival. Kreatív délutánok! Ismerjétek meg óvodánkat és játsszatok velünk a következő délutánokon: Mozogj velünk!” “Gyere el egy Boldogságórára!” “Barkácsoljunk együtt” “Énekelj velünk!” “Építsünk valamit!”
Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø Ø -
Szivárvány Óvoda
"Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább. Íme, amit ott tanultam: Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tégy vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló! Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét, és ne szakadjatok el."
Robert Fulghum: Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes.
A játék és a tapasztalaton alapuló tevékenységek által biztosítjuk, hogy a gyermekekben kialakuljon az egész életen át tartó tanulás képessége, a választás és döntés lehetőségével.
Csoportszobáink esztétikusak, gazdagon felszereltek, játékra, felfedezésre, tapasztalatszerzésre kínálunk lehetőséget. Mobilbútorokkal kialakított tevékenységközpontokban a gyerekeknek lehetőségük nyílik a közös játékra, elmélyült tevékenykedésre. Gyermekeink mozgásfejlesztésére szolgál a - megfelelő fejlesztő eszközökkel és tornaszerekkel felszerelt - tágas tornaterem. Az egészséges életmódot segíti elő a szülők által is használható sószoba, ahol kedvükre játszhatnak, regenerálódhatnak gyermekükkel.
Óvodásaink szociálisan érettebbek, nyitottabbak, megtanulnak egymásra odafigyelni, óvják a kisebbeket, tolerálják a másságot.

Helyi nevelési programunk

Intézményünk a Lépésről Lépésre Program helyi adaptációja alapján működik. Vegyes csoportokban 3-7 éves korú gyermekek együtt játszanak, ahogy a családokban is. Tudjuk, hogy több felkészülést, feladatot igényel a munkánk, ezért nálunk csak magasan képzett pedagógusok dolgoznak. Pedagógiai munkánkat a szeretetteljes elfogadás, az odafigyelés, a következetesség és a kedvesség jellemzi.